Γράφει ο φίλος μας Μ.Α
Παράλληλα με τα όσα άκρως ανησυχητικά συμβαίνουν στην πατρίδα μας σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη αλλά και το bar code του Πολίτη που υποτίθεται ότι θα τον εξυπηρετήσουν αλλά στην πράξη θα τον υποδουλώσουν ήθελα να θέσω υπόψιν σας και την παρακάτω πολύ σημαντική πληροφορία:
Πριν λίγο καιρό ψηφίσθηκε το περίφημο νομοσχέδιο του Μπάρακ Ομπάμα για την Υγεία στις ΗΠΑ.
Βάσει συγκεκριμένων του διατάξεων, γίνεται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη. Μέχρι πριν αρκετές ώρες, 20 από τις πολιτείες των ΗΠΑ είχαν καταφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, επειδή είναι, όπως υποστηρίζουν, βαθύτατα αντισυνταγματικό και πλήττει την ελευθερία του κάθε Αμερικανού πολίτη καίρια.
Αλλά τι είναι αυτό ηλεκτρονικό τσιπ; Η απάντηση έρχεται από τον ιστότοπο του οργανισμού διαχείρισης τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (Food And Drug Administrationwww.fda.gov .) Στον ιστότοπο του συγκεκριμένου οργανισμού υπάρχει πολλή πληροφορία για το συγκεκριμένο τσιπ. Ονομάζεται Radio Frequency Identification (RFID). Όπως διαβάζουμε σε συγκεκριμένη σελίδα (http://www.fda.gov/Radiation-EmittingProducts/RadiationSafety/ElectromagneticCompatibilityEMC/ucm116647.htm) του συγκεκριμένου ιστοτόπου το τσιπ αυτό είναι ένα εργαλείο για αναγνώριση αλλά και ιχνηλασία αντικειμένων και ανθρώπων. Τι τσιπ (tag) αυτό τοποθετείται σε ένα αντικείμενο ή πρόσωπο. Κατόπιν πομποί - αναγνώστες στέλνουν συγκεκριμένα σήματα για να αναγνωρίσουν τα τσιπ αυτά και να διαβάσουν (αυτόματα εννοείται) τα δεδομένα τους. Τα τσιπ αυτά (tags) μπορούν να αποθηκεύσουν από ένα αριθμό μέχρι αρκετές σελίδες. Οι πομποί αναγνώστες από την άλλη θα μπορούν να είναι είτε φορητοί είτε να συνδέονται μόνιμα σε κάποιο τοίχο ενός δωματίου είτε οπουδήποτε.
Σαν περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να χρησιμεύσει η τεχνολογία του RFID αναφέρονται οι εξής:
1) Καταστήματα, αποθήκες και σημεία διακίνησης για έλεγχο
2) Στον έλεγχο της διανομής φαρμάκων
3) Στους χώρους εργασίας για αναγνώριση των υπαλλήλων
4) Στα συστήματα μεταφορών για τη συλλογή των εισιτηρίων αλλά και την πληρωμή των διοδίων
Στα πλεονεκτήματα αναφέρονται και τα:
1) Να εξασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς θα παίρνουν τα σωστά φάρμακα
2) Ιχνηλασία ασθενών
3) Να διευκολυνθεί η ανάκληση συσκευών (ιατρικών προφανώς)
4) Να προληφθεί η διάδοση φαρμάκων και συσκευών "μαϊμούδων"
5) Να μαζευτούν δεδομένα για ηλεκτρονικά συστήματα φακέλων (ηλεκτρονικό φακέλωμα)
Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα διατυπώνεται και ο προβληματισμός του κατά πόσο το τσιπ (tag) και οι συν αυτό πομποί - αναγνώστες που θα τοποθετηθούν παντού θα επηρεάσουν τη λειτουργία τυχόν ιατρικών συσκευών.
Αυτά είναι μεταξύ των πολλών που αναφέρονται για την τεχνολογία του νέα του RFID που από ότι φαίνεται ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε να φέρει στη ζωή των Αμερικανών.


http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post_4232.html

0 Comments:

Post a Comment