Μυστικούς φακέλους που περιείχαν πληροφορίες για τους «εχθρούς» τηςΣαϊεντολογίας , εντόπισε η αστυνομία της Ιταλίας, σε υποστατικά της οργάνωσης στο Τορίνο.

Κατά τη διάρκεια εφόδου η οποία κράτησε εννιά ολόκληρες ώρες, οι διωκτικές αρχές, ανακάλυψαν κρύπτη με αρχεία στο υπόγειο των γραφείων της οργάνωσης.

Τα αρχεία, περιείχαν προσωπικές πληροφορίες δικαστών, δημοσιογράφων και αστυνομικών, οι οποίοι εναντιώνονται με την οργάνωση.

Η αστυνομία, κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και χειρόγραφα αρχεία με τα στοιχεία πρώην μελών της λατρείας.

Η έρευνα διεξήχθη με δικαστικό ένταλμα, μετά από υποψίες, ότι η Σαιεντολογία παραβιάζει τους Ιταλικούς νόμους που αφορούν την υγεία, των πολιτικών απόψεων και του σεξουαλικού προσανατολισμού. (Αναφορά της εφημερίδας La Stampa)

Η Σαιεντολογία, την οποία ασπάζονται επώνυμοι σταρ του Χόλυγουντ, όπως οι Tom Cruise και John Travolta, ιδρύθηκε ως γνωστό το 1953, από το συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λ. Ron Hubbard.

Η αμφισβητούμενη αυτή λατρεία, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σέκτα. Την καταγγελία αυτή είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, ο οποίος την περιέγραψε ως καταχρηστική και βίαιη οργάνωση που χειραγωγεί τον ανθρώπινο νου.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία αποτράπηκε στο παρά πέντε το οριστικό κλείσιμο της Σαιεντολογίας, μετά από καταγγελία για απάτη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον περασμένο μήνα, δυο πρώην μέλη κίνησαν αγωγή στην οργάνωση, κατηγορώντας την ότι τους κακομεταχειριζόταν όπως τους σκλάβους και τους εξανάγκαζε να εργάζονται είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο.

Η Claire Headley, υποστήριξε, ότι εξαναγκάστηκε από την οργάνωση να υποβληθεί σε άμβλωση ενώ ο σύζυγος της Marc, σε παράξενες ασκήσεις ελέγχου του νου.

Η Σαϊεντολογία αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και αμφισβητεί τα κίνητρα των εναγόντων.

Παγκύπρια Ένωση . Γονέων- Μετάφραση Σώτια Περικλέους



http://aktines.blogspot.com/2010/06/blog-post_474.html

0 Comments:

Post a Comment