Εκπρόσωπος της Αγγλικήςποδοσφαιρικήςομοσπονδίας εμπόδισετον διάσημο διεθνή Άγγλο ποδοσφαιριστήΓουέιν Ρούνεϊ, να μιλήσει για τηνχριστιανική του πίστησε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Ο Wayne Rooney, επιθετικός της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για τη θρησκεία του, κατά τη διάρκεια μιας off-cameraσυνέντευξης Τύπου στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου.


Ο Ρούνεϊ απάντησε πρόθυμα σε ερώτηση σχετικά με τον μεγάλοσταυρό και τις χάντρες ροζαρίου που φοράει γύρω από το λαιμό του, όταν δεν παίζει.


Ο Ρούνεϊ είπε, "Τα φοράω για περίπου τέσσερα χρόνια τώρα καιεπειδή συνήθως δεν παρακολουθείτε την προπόνηση δεν τα έχετεδει. Προφανώς δεν μπορώ να τα φορέσω στο παιχνίδι. Είναι η θρησκεία μου."


Η παρατήρηση του αυτή προκάλεσε ένα δημοσιογράφο να θέσει μια ακόμη ερώτηση σχετικά με την πίστη του Ρούνεϊ. Αλλά οMark Whittle, επικεφαλής των σχέσεων με τα ΜΜΕ για τηνΠοδοσφαιρική Ομοσπονδία, έκοψε απότομα οποιαδήποτε απάντηση από τον Ρούνεϊ, λέγοντας: «Εμείς δεν κάνουμε θρησκεία» ("We don't do religion" που σημαίνει μάλλον «δεν ασχολούμαστε με την θρησκεία» ).


Η διακοπή Whittle θύμισε την απότομη απάντηση του Alastair Campbell, "Δεν ασχολούμαστε με τον Θεό», ("We don't do God"),με την οποία φίμωσε τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, που πήγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τηνχριστιανική του πίστη.




http://redskywarning.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html

0 Comments:

Post a Comment