Μια ανάλυση της «λογικής» των κατηγοριών των νεοΕθνικών, βάση της οποίας η θρησκεία δεν θα έπρεπε να διαλέγεται και να ακολουθείται με βάση τα στοιχεία και την αλήθεια, αλλά με βάση τον άκρατο και καθαρό Εθνικισμό, που οδηγεί την δημιουργία μίσους προς κάθε τι το ξένο. Ο Θεός, δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μήτε τα γένη μήτε τα κράτη, αλλά συμβαίνει το αντίστροφο.




Αριστερά: «Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη». [Παρουσιάζονται δίπλα - δίπλα εξωτερικές ομοιότητες μεταξύ ενός ηθοποιού και του αγάλματος του Ποσειδώνα, ενός βουκόλου και του Απόλλωνα και άνωθι μεταξύ ενός νεανία και ενός άλλου αγάλματος προς απόδειξη της αρχαίας ψυχής που ζει μέσα μας] (Πηγή: Απολλώνειο Φως, τεύχος 40, εξώφυλλο)

Μέσο: «Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι ο κύριος Ζαφειρόπουλος Νικόλαος, σημερινός επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας. Την εποχή εκείνη σπούδασε στο 3ο έτος της ιατρικής, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με τον αθλητισμό στον Ηρακλή -στο βόλεϊ, το μπάσκετ, και την δισκοβολία. Αργότερα, ασχολήθηκε με το άθλημα της κωπηλασίας. Η φωτογραφία αυτή, πριν 60 έτη περίπου, έκανε το γύρο της Ευρώπης, διαφημίζοντας έτσι την καταπληκτική ομοιότητα δύο Ελλήνων π, που απέχουν ο ένας από τον άλλο περίπου 2.400 χρόνια. Χαρακτηριστικά, όπως μας είπε ο ίδιος ο κύριος Ζαφειρόπουλος (ο οποίος σήμερα κατοικεί στην Θεσσαλονίκη), η φωτογραφία αυτή του στοίχισε το πτυχίο της ιατρικής, διότι έκτοτε σταμάτησε τις σπουδές του! Σε εμάς, όμως και στην ιστορία έδωσε την ευκαιρία για αυτό το φωτογραφικό ντοκουμέντο, παραδίδοντας στις επόμενες γενεές ένα εντυπωσιακό στοιχείο σύγκρισης μεταξύ Ελλήνων».(Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 27, άρθρο «Πραξιτέλης, ο άνθρωπος που είδε τους θεούς», Μιχάλης Μιχελής, σσ. 47-48)

Δεξιά: «Η Κλεοπάτρα «αναστημένη με λέιζερ». Όμοια με τις σημερινές Ελληνίδες» (Πηγή: Περιοδικό Δαυλός, τεύχος 174, εξώφυλλο)

Οι νεοπαγανιστές είναι ακριβώς εκείνοι που δίδουν τροφή εις τις εθνικές μυθικές παραδοξολογίες περί συνέχειας του «αίματος», των νεοϊδρυθέντων πληθυσμών των εθνικών κρατών της Δύσης. Στην σύγχρονη εποχή μάλιστα στηρίζουν τις ακατανόμαστες θεωρίες τους βασιζόμενοι όχι μόνο πλέον εις τις «κλασσικές» επιστήμες - υπηρέτες του εθνικού κράτους, ως η λαογραφία και η αρχαιολογία, αλλά και στην ανθρωπολογία.


Μέσο Αριστερά: Άποψη του ποταμού Χοάσπη, από την πλευρά του Αφγανιστάν. Οι αναβαθμίδες με τις καλλιέργειες και τα δέντρα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα γυμνά βουνά, που περιβάλλουν την κοιλάδα. Σ’ αυτή την περιοχή ζουν οι Καλάς, μια φυλή ξένη προς τους γηγενείς πληθυσμούς, η φυλή των «απίστων με τις μαύρες ρόμπες», που ανάγει την καταγωγή της στους στρατιώτες του Σικάντερ (Αλέξανδρου) (Ιστορία Ελληνικού Έθνους, τ. Δ΄) (Πηγή: Περιοδικό Ιστορικά Θέματα, τεύχος 3, άρθρο «Καλάς, οι "Έλληνες" των Ιμαλαΐων», Αντουανέττα Καλλέγια, αρχαιολόγος, σελ. 105)

Μέσο Αριστερά: Κυκλικός χορός των γυναικών. Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά το κεφαλοκάλυμμα των γυναικών με την πλούσια διακόσμηση. Πολλοί παρομοιάζουν την εμφάνισή τους με εκείνη των Σαρακατσαναίων στην ορεινή Ηπειρωτική Ελλάδα. (φωτ. Ν. Σοφιανός, 1995).(Πηγή: Περιοδικό Ιστορικά Θέματα, τεύχος 3, άρθρο «Καλάς, οι "Έλληνες" των Ιμαλαΐων», Αντουανέττα Καλλέγια, αρχαιολόγος, σελ. 115)

Μέσο Δεξιά: Νεαρά γυναικεία μέλη των Καλάς ντυμένα με την χαρακτηριστική ενδυμασία τους, την κεντρική κοτσίδα στο μέτωπο και τα πλούσια περιδέραια με τις κόκκινες, κίτρινες και άσπρες γυάλινες χάντρες. Όσα περισσότερα περιδέραια φορά μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερο είναι το κύρος της οικογένειας εις την οποία ανήκει (φωτ. Ν. Σοφιανός, 1995). (Πηγή: Περιοδικό Ιστορικά Θέματα, τεύχος 3, άρθρο «Καλάς, οι "Έλληνες" των Ιμαλαΐων», Αντουανέττα Καλλέγια, αρχαιολόγος, σελ. 119)

Δεξιά: Ξόανα των Καλάς, σχεδόν φυσικού μεγέθους (φωτ. Ν. Σοφιανός, 1995) (Πηγή: Περιοδικό Ιστορικά Θέματα, τεύχος 3, άρθρο «Καλάς, οι "Έλληνες" των Ιμαλαΐων», Αντουανέττα Καλλέγια, αρχαιολόγος, σελ. 113)



Αριστερά & Μέσο: Αφίσες της γενικής διεύθυνσης Τύπου και αντικομμουνιστικά φυλλάδια. (Πηγή: Η Μαύρη Σκιά στην Ελλάδα, Εθνικοσοσιαλιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και της Γερμανικής Κατοχής 1941 - 1944, Ιάκωβος Περ. Χονδροματίδης, Ιστορικός, Οι μονογραφίες του περιοδικού Στρατιωτική Ιστορία, σελ. 59)

Δεξιά: Πέμπτη 19 Απριλίου 2007. Γάλλοι μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά από βανδαλισμένους τάφους ομόπιστών τους, του Α΄ Π.Π. στο Σαιν Ναζαίρ στην Βόρειο Γαλλία. Πενήντα δύο (52) τέτοιοι τάφοι ψεκάστηκαν με ναζιστικά συνθήματα το βράδυ 18 Απριλίου, σύμφωνα με την αστυνομία. (Πηγή: http://www.daylife.com/photo/0gtgg2X5V36iS)

Αριστερά: Νεαρές Γαλλίδες Μουσουλμάνες διαδηλώνουν υπέρ της μαντίλας. (Πηγή Φώτο: http://godhelpbritain.blogspot.com/2007_02_25_archive.html)

Μέσο: Οι μουσουλμάνες γαλλίδες αγωνίζονται κατά του κοσμικού εθνικιστικού κράτους. Για την Ορθοδοξία Ισλάμ και εθνικισμός είναι πλάνες. Όμως η προσπάθεια των εκεί μουσουλμάνων να αποδείξουν στους εθνικιστές ότι και αυτοί είναι «Γάλλοι», θυμίζει τις προσπάθειες των Τούρκων Μουσουλμάνων να αποδείξουν εις τους δικούς τους εθνικιστές ομοίως. Στην Ελλάδα οι παγανιστές εθνικιστές και διαφωτιστές, θέτουν πάντοτε ζητήματα εθνικισμού και εθνότητας απέναντι στους Χριστιανούς, ενώ το όνομα «Ρωμιοί» πάντοτε ξενίζει από τις πατροπαράδοτες ιδεολογικές τους τοποθετήσεις. (Πηγή Φώτο: http://www.usatoday.com/news/world/2005-02-23-islam-europe-csm_x.htm)

Δεξιά: Διαδήλωση στην Σμύρνη κατά της «συντηρητικής» μουσουλμανικής κυβέρνησης της Τουρκίας και υπέρ του κοσμικού Κεμαλικού κράτους, το οποίο δημιουργήθηκε βασιζόμενο πάνω στις εθνικιστικές ιδεολογίες, σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης της ελληνικής εθνικής επέλασης στα βάθη της Ανατολίας. (Πηγή Φώτο: http://www.eu-digest.com/labels/Turkey.html)


Αριστερά: «Σκεπτικοί» Διανοητές και λοιποί «Διανοούμενοι». Πολλοί από αυτούς μέσα στην φιλοσοφική τους αυταρέσκεια γέννησαν σπέρματα τεράτων που προσπάθησαν να αντικαταστήσουν ανεπιτυχώς την χριστιανική θρησκεία, όπως αυτή είχε εκφραστεί κακώς από τον παπισμό και τις αιρέσεις του. (Πηγή Φώτο: http://www.shoaheducation.com/nazibeliefs.html)

Δεξιά: Τα αποτέλεσμα των θεωριών και των ιδεολογημάτων περί συνέχειας «αίματος και γης» του Γερμανικού εθνικισμού, ήσαν ο φασισμός και ο ναζισμός. Εθνικιστικές θεωρίες πλαισιωμένες από ψευδεπίγραφα βιολογικά μοντέλα επηρεασμένα από τις καινοφανείς θεωρίες του Δαρβίνου για τα είδη, έφεραν μέσα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσα θύματα (περίπου 72 εκατομμύρια Πηγή:http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties), όσα όλοι οι άλλοι πόλεμοι μαζί από την απαρχή της ιστορίας της ανθρωπότητας. Πάρα ταύτα σήμερα, εθνικιστές, φασίστες και αναγνώστες του Δαυλού, μιλούν για δήθεν «εκατομμύρια» θύματα της αποβολιμαίας Δυτικής Ιεράς Εξέτασης ή γενικόλογα του Χριστιανισμού, όταν η εθνικιστική διανόηση και οι θεωρίες της ευθύνονται για ασύγκριτο αριθμό εγκλημάτων και για την ιδεολογική τους στήριξη και υποστήριξη. (Πηγή: http://www.fronta.cz/plakat/blut-und-boden)

Αριστερά: «Ερμής ο Λόγιος». Η Διαφωτιστική ιδεολογική μονομέρεια συνοδεύτηκε με μια συνεχόμενη προσκόλληση εις το αρχαίο και ιδιαίτερα εις τους ειδωλολατρικούς θεούς. Πνευματικοπαίδι αυτής της μονομέρειας είναι η σημερινή κοσμικότητα και η αναπτυσσόμενη ειδωλολατρία στην νεοελληνική κοινωνία. (Πηγή: http://www.elia.org.gr/default.fds?langid=1&pagecode=16.05.01)


Οι νεοπαγανιστές δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουν από τις πρακτικές του εθνικισμού, απορρίπτοντας τους Αγίους του Ουρανού, λατρεύοντας, και όχι τιμώντας, νεκρούς πολεμιστές: «Φωτογραφία από την εκδήλωση που οργάνωσαν οι «Αμφικτύονες Λαμίας» για τον εορτασμό της Μάχης των Θερμοπυλών. Και πάλι η συλλογική παρουσία ήταν εντυπωσιακή». (Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 35 - 36, «Οι Έλληνες τιμούν τους προγόνους τους», σελίδα 18)



Αριστερά: Νεοναζί γεμάτοι εμβλήματα της ιδεολογίας τους. Αναζωπύρωση του ναζισμού έχει προκαλέσει και ο θρησκευτικός εθνικισμός του Σιωνισμού που πλαισιώνεται από τις στρατιωτικές επιτυχίες των Ισραηλιτών στην Μέση Ανατολή και τα παράπλευρα πολιτικά θύματά του. (Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/id/16995297/)

Μέσο: Νεοναζί κτυπημένος μετά από συγκρούσεις στην Πράγα κοντά σε Εβραϊκή συνοικία. Ο ναζισμός και ο εθνικισμός, υποτίθεται πως αποδεικνύουν την ανωτερότητα της φυλής και του έθνους δια μέσω του αίματος και της ράτσας. Εντούτοις ετούτες οι ανθρώπινες «ράτσες», υποσύνολα του ανθρώπινου είδους δεν παρουσιάζουν καμιά ανώτερη «διανοητική» λειτουργία αφού τα πάντα επιδεικνύονται δια μέσω της στρατικοποίησης και της βίας, παρά δια μέσω της ευφυΐας. Με άλλα λόγια η θεωρητική ικανότητα στο «τρέξιμο» αποδεικνύεται μόνο με την ικανότητα στο «κολύμπι». (Πηγή Φώτο: http://www.msnbc.msn.com/id/21727119/)

Δεξιά: Όπως ο εθνικισμός, έτσι και ο παγανιστικός ναζισμός έχει ανάγκη από «όμορφα σύμβολα» εις τα οποία πιστεύει και θρησκεύει, αφοσιώνεται και λατρεύει. Σύμβολα ειδωλολατρίας των ιδεολογημάτων των «διανοουμένων». (Πηγή Φώτο: http://santiago.indymedia.org/news/2005/05/32699_comment.php)

Αριστερά νεοφασίστες στην Ρώμη. Στο μέσο ο Μπόσι, ηγέτης της «Λέγκας-΄Ενωσης του Βορά», μιας ρατσιστικο-φασιστικής πολιτικής οργάνωσης της Ιταλίας που μισεί την μετανάστευση των Νοτίων στον βιομηχανικό βορά. Δεξιά του η κόρη του Μπενίτο Μουσολίνι, Αλεξάνδρα Μουσολίνι. Η Ιταλία δεν είναι η μόνη χώρα εις την οποία ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ρωσία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α. κ.α. είναι ελάχιστα κράτη όπου ο νεοναζισμός σαγηνεύει.



http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2010/11/blog-post_86.html

0 Comments:

Post a Comment