Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Ευτυχώς! Ακόμη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αντιτίθεται σε ορισμένες τουλάχιστον πτυχές της “Κάρτας του Πολίτη”.


Είναι πολύ ευτυχής αυτή η εξέλιξη επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεθοδεύει κακά κατά της Εκκλησίας παρόλον ότι γνωρίζει ότι οι περισσότεροι ιεράρχες αντιτίθενται στην “Κάρτα” και το ποίμνιο της Εκκλησίας έχει ξεσηκωθεί.


Για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι αντιδράσεις των πιστών και η αντίθεση των Μητροπολιτών είναι μικρολεπτομέρειες που δεν τον απασχολούν.


Αυτό που μετρά για τον Μακαριότατο είναι να δίνει όσο γίνεται μεγαλύτερη άνεση στους άθεους κυβερνώντες για να περνούν ανενόχλητοι τα αντιχριστιανικά τους σχέδια.


Ετσι, αντί να αφήσει τη Σύνοδο να πάρει δυναμική θέση που θα φράξει το δρόμο των άθεων κυβερνώντων, συγκροτεί επιτροπές και υποεπιτροπές για να εξετάσει το θέμα και εκδίδει εγκυκλίους με γενικόλογες “ψυχωφέλιμες” αναλύσεις του θέματος!


Ευτυχώς, λοιπόν, επειδή παρεμβάλλοναι προσκόμματα νομικής φύσεως στην “Κάρτα του Πολίτη” εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλιώς αν περιμέναμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να αντιδράσει οι άθεοι κρατούντες θα είχαν ολοκληρώσει τα σχέδιά τους ανενόχλητοι.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

=================


Νομικά προβλήματα, αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώνει – σύμφωνα με πληροφορίες – η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Η Αρχή έκρινε ότι η πρόβλεψη και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών έπρεπε να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση, όπως έγινε εν προκειμένω. Ειδικότερα, έπρεπε τα βασικά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των στοιχείων να γίνουν με νόμο και εν συνεχεία η υπουργική απόφαση να καθόριζε τις τεχνικές λεπτομέρειες.


Ακόμη, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, καθώς θα γίνεται ταυτοποίηση των αγορών με τους φορολογούμενους και θα δημιουργείται το «φορολογικό προφίλ» των φορολογουμένων. Δηλαδή για παράδειγμα θα γίνεται γνωστό το θρησκευτικό πιστεύω των φορολογουμένων καθόσον θα καταγράφεται ότι από συγκεκριμένο κατάστημα που πωλεί θρησκευτικά είδη μίας θρησκείας έγιναν αγορές.


Επίσης, οι αγορές από τους φορολογούμενους, κατά συνέπεια και τα προσωπικά τους δεδομένα, θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάση δεδομένων και υπάρχει κίνδυνος να γίνεται από τρίτους επεξεργασία για άλλους σκοπούς.


Τέλος, από την Αρχή θα προταθεί να γίνει διαχωρισμός του ΦΠΑ από τη ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών και τα στοιχεία από την κάρτα αγορών ετησίως να γνωστοποιούνται μαζί με τη φορολογική δήλωση.


Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων και ο ΦΠΑ. Η κάρτα, μεταξύ των άλλων, θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.



ΠΗΓΗ:


Σκάι,


Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ



http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

0 Comments:

Post a Comment