Στις 6 Δεκεμβρίου λάβαμε επιστολή από τον φίλο αναγνώστη μας Ν.Δ. με τη οποία ζητούσε ναπροσευχηθούμε όλοι στον Άγιο Νικόλαο προστάτη των θαλασσινών, να έχει αίσιο τέλος η εφτἀμηνη ομηρία και αιχμαλωσία ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου "MV ELENI P" στο οποίο υπήρχαν και 2 Έλληνες όμηροι.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να την δημοσιεύσουμε, αλλά το κάνουμε τώρα λόγω της εξαιρετικής χαρμόσυνης είδησης ότι το θαύμα της απελευθέρωσης από την ομηρία έγινε 6 ημέρες αργότερα δηλαδή την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος!

Μας πληροφόρησε και γι΄αυτήν την είδηση -θαύμα, ο ίδιος αναγνώστης μας με χτεσινή επιστολή του με τίτλο : Μεγάλο θαύμα του Αγίου Νικολάου - Έληξε η ομηρία σε ελληνικό φορτηγό πλοίο

συγκεκριμένα γράφει :

«To πλοίο που ελευθερώθηκε είναι το Eleni P ! (βλ. πιο κάτω)
Μετά από 7 μήνες ομηρία στα χέρια των πειρατών...
Στις οικογένειες των ομήρων η είδηση ανακοινώθηκε ανήμερα του Αγίου Νικολάου, όπως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι!!
Πρόκειται για μεγάλο θαύμα του Αγίου!!
Σε άλλες εποχές, θα χτυπούσαν οι καμπάνες και θα το μάθαινε όλος ο λαός για να δοξάσει το Θεό και να τιμήσει επάξια τον Άγιο προστάτη των ναυτικών.»
________________

Η είδηση της απελευθέρωσης όπως δημοσιεύθηκε από το ΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίσιο τέλος για το πλήρωμα του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου "MV ELENI P", που είχε καταληφθεί από 12 Σομαλούς Πειρατές, στις 12 Μαΐου στον κόλπο του Άντεν.
Όπως ανακοίνωσε η ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πλοίο "απελευθερώθηκε" απο τους Πειρατές, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό άν καταβλήθηκαν λύτρα.
Το MV ELENI P έχει 23 μέλη πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 19 Φιλιππινέζοι, δύο Έλληνες (ο καπετάνιος και Α μηχανικός), ένας Ουκρανός και ένας Ρουμάνος.
Το πλοίο που κατευθύνεται στο λιμάνι του Σαλαλάχ στο Ομάν ανήκει στην εταιρεία Eurobulk LTD, με έδρα την Αθήνα. Είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα. Πάρης Τσιριγώτης

0 Comments:

Post a Comment