ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Προσπαθώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν ακόμη πιστοί - κληρικοί και λαικοί - οι οποίοι διστάζουν να συμμετάσχουν ή ακόμη χειρότερα υποσκάπτουν τον αγώνα που γίνεται εναντίον του ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών.


Πατέρες και αδελφοί! Δεν είναι η ερμηνεία του αριθμού του δυσώνυμου θηρίου που υπάρχει μπροστά μας για συζήτηση. Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου βρίσκονται υπό από άμεση απειλή.


Δεν το λέμε εμείς! Το λένε οι Βρετανοί πολίτες που απέρριψαν το φακέλλωμα. Το λέγει η αστυνομία και η κυβέρνηση της Γερμανίας. Το λένε οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Το αποδεικνύουν στην πράξη οι χάκερς οι οποίοι σπάζουν τους κωδικούς των πιο ευαίσθητων για την άμυνα και την ασφάλεια υπηρεσιών.


Γιατί μπλέκουμε αυτή τη στιγμή το θέμα με την ερμηνευτική χωρίων της Αποκαλύψεως; Ας ματαιώσουμε - του Θεού συνεργούντος και με την πανστρατιά όλων μας - τη φαλκίδευση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου - όπως έχουμε αδήριτο χρέος ως χριστιανοί - και αργότερα έχουμε όλο τον καιρό στη διάθεσή μας για να κάνουμε ερμηνευτικές αναλύσεις.


Δεκάδες Μητροπολίτες έχουν ήδη τοποθετηθεί εναντίον της παραλαβής κάθε κάρτας ηλεκτρονικού φακελλώματος, δεκάδες χιλιάδες πιστοί υπέγραψαν την πρωτοβουλία της μη παραλαβής της κάρτας, δεκάδες χιλιάδες ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν σε συλλαλητήρια.


Ακόμη και άνθρωποι κοσμικοί, κόμματα, οργανώσεις, φορείς έχουν ευαισθητοποιηθεί!


Και όμως! Ορισμένοι ευλογημένοι χριστιανοί - κληρικοί και λαικοί - διστάζουν ή και δυναμιτίζουν τον αγώνα για τη διάσωση της ελευθερίας του ανθρώπου.


Το βρίσκω εντελώς ακατανόητο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια επιστολή που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”


Του Κωνσταντίνου Κνιθάκη

=================


Κύριε Διευθυντά,


Η 'κάρτα του πολίτη', η οποία πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί 'κάρτα φακελώματος του πολίτη' δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία λόγω των εκεί αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Η κάρτα προγραμματίζεται να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας, μετακινήσεις, ταξίδια κ.λπ.

Ολα αυτά θα εμφανίζονται σε 'ενιαία οθόνη'. Εννοείται ότι πρόσβαση θα 'αποκτήσουν' όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, Τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία 'εύρεσης εργασίας', ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές...) και, βέβαια, οι χάκερς.


Το Διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.


Στην Ελλάδα θα επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές η 'κάρτα συναλλαγών', που δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της Ε.Ε.


Επιδιώκεται να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής, για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή.


Είναι προφανές ότι, με αυτό τον τρόπο, θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως για τον πολίτη - καταναλωτή: οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή, η υγεία του κ.λπ.


Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες δρομολογείται να καταργηθεί το τραπεζικό και ιατρικό απόρρητο και γενικά, κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, να ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, Α.Φ.Μ. κ.λπ.) και να μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.


Το ΙΝΚΑ Αθηνών δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, ότι δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα άνωθεν μέτρα.


Καλεί όλες τις οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.


Το Ινστιτούτο Καταναλωτών θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



ΠΗΓΗ:


Χανιώτικα Νέα,


Αναβάσεις


http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/01/blog-post_7199.html

0 Comments:

Post a Comment