Η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συνδέεται με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες όπου οι χριστιανικές μειονότητες βρίσκονται κάτω από επιθέσεις, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, τη Δευτέρα, μετά από την έκρηξη βόμβας έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 21 Κοπτών Χριστιανών.


Η βοήθεια της ΕΕ "θα πρέπει να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί" για "τις χώρες που δεν συνεργάζονται" για την προστασία των χριστιανών, είπε ο Φρατίνι.


"Πρέπει να περάσουμε από τον έλεγχο στη δράση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ιταλία δεν μπορεί να παραμείνει «απομονωμένη» στη μάχη για τα δικαιώματα των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο.


Η ΕΕ "πρέπει να συνεργαστεί με τις χώρες που συνεργάζονται και να τους ενθαρρύνει", είπε.


Η Ιταλία έχει πει εδώ και μήνες ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθηθούν οι χτυπημένες και δοκιμαζόμενες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.



Στις 22 Δεκεμβρίου ο Frattini κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδράνειά της στην καταπολέμηση των διωγμών κατά των χριστιανών στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.


Είπε ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την ανησυχία της για τα δεινά των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι εγκαταλείπουν με αυξανόμενους ρυθμούς, την περιοχή, κυρίως το Ιράκ, όπου έχουν πέσει θύματα μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων.


''Ειλικρινά, είναι λίγο λυπηρό ότι η Ευρώπη δεν αντιδρά σε αυτό το θέμα όπως θα έπρεπε'', είπε.


Η Ιταλία πρόκειται να παρουσιάσει ένα ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες, το οποίο έχει ως στόχο να σταματήσουν αυτές οι διώξεις. Το ψήφισμα έχει την υποστήριξη της ΕΕ, ενώ διάφορες χώρες μη μέλη της ΕΕ εξέφρασαν το ''μεγάλο' 'ενδιαφέρον τους.



Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ο οποίος καταδίκασε την βομβιστική επίθεση της Αλεξάνδρειας ως «άνανδρη επίθεση εναντίον του Θεού», είπε ότι οι Χριστιανοί είναι η θρησκευτική ομάδα που υποφέρει περισσότερες διώξεις σε όλο τον κόσμο.


Το Πακιστάν, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία, η Ζιμπάμπουε και η Νιγηρία είναι μεταξύ των άλλων χωρών όπου έχουν αντιχριστιανικές εκστρατείες και επιθέσεις. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στην κεντρική νιγηριανή πόλη Τζος την παραμονή των Χριστουγέννων, πυροδοτώντας συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς μουσουλμάνους και χριστιανούς.


Η εθνοτική και θρησκευτική βία στην κεντρική Νιγηρία έχει αφήσει εκατοντάδες νεκρούς φέτος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


http://redskywarning.blogspot.com/2011/01/blog-post_1591.html

0 Comments:

Post a Comment