Το Facebook φλερτάρει με το RFID

Οι προγραμματιστές που παρακολούθησαν το συνέδριο ‘F8’του Facebook, (στις 21 Απριλίου 2010, στο San Franciscoτων ΗΠΑ), εφοδιάστηκαν με RFID κονκάρδες με το ολοκληρωμένο προφίλ τους στο Facebook, για την χρονομέτρηση σε διάφορους ιστότοπους.

Τα στοιχεία προέρχονται από το All Facebook, το οποίο αναφέρει ότι το Facebook είναι ασυνήθιστα αδιαφανές σχετικά με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τις ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Όμως, λόγω του πειραματικού χαρακτήρα της υπηρεσίας που είναι έκπληξη - το ‘πνεύμα’ του συνεδρίου είναι «να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν εφαρμογές που δεν καθορίζουν τα όριά τους».

Οι ετικέτες είναι μικρής εμβέλειας, έτσι ώστε οι σύνεδροι θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να σαρωθεί η ετικέτα τους, αλλά κάνοντας αυτό θα γράφονται αυτόματα σε ένα σχετικό γκρουπ στο Facebook και θα καταγράφεται η παρουσία τους σε μία γιγαντοοθόνη στον τοίχο της κύριας αίθουσας (βλ. φωτο κάτω).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα συνέδριο χρησιμοποιεί κονκάρδες με RFID – είναι της μόδας στις μέρες μας - αλλά η σύνδεση της ταυτότητας σε ένα προφίλ στο Facebook ανοίγει νέες λεωφόρους στη σύνδεση του online δικτύου με τον πραγματικό κόσμο, και στο Facebook για να συλλέξει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του.

Δείτε το βίντεο που αναφέρει πως σιγά – σιγά πως καταγράφονται ψηφιακά οι κινήσεις του κάθε ανθρώπου. Ο Jesse Woodrow αναφέρεται και στα σχετικά χωρία της Αποκάλυψης του Ιωάννου.

(O αμερικάνος ηθοποιός Jesse Woodrow, ο οποίος – σύμφωνα με όσα ο ίδιος ισχυρίζεται - μέσα από την πίστη του στον Χριστό, έχει κάνει στροφή στην ζωή του και από τον χώρο του θεάματος και των ναρκωτικών όπου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν, τώρα, ως χριστιανός και πατριώτης, δίνει την μάχη για την αλήθεια, έχοντας δική του ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία ασχολείται με θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας που συνδέονται με τις προφητείες της Αγίας Γραφήςwww.jessewoodrow.com – βλ. και ΕΔΩ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

http://redskywarning.blogspot.com/2011/01/facebook-rfid.html

0 Comments:

Post a Comment