Στην Ρωσική Σκήτη του Αγίου Ανδρέου των Καρυών, το λεγόμενο Σεράγιο, αρχές του 20ου αιώνος συνέβη το εξής γεγονός: Ένας Ρώσος μοναχός της Σκήτης αρρώστησε βαρειά και με δριμυτάτους πόνους στο κρεββάτι, παρακαλούσε τον Θεό να τον θεραπεύσει.

Τότε παρουσιάσθηκε μπροστά του ένας άγγελος και του είπε:
-Τι προτιμάς; Να μείνεις τρία χρόνια ακόμη σ’ αυτό το κρεββάτι ταλαιπωρούμενος από την ασθένειά σου ή να μείνεις τρεις ώρες στην κόλαση και μετά να γίνεις καλά;

Ο άρρωστος αφού σκέφθηκε αρκετά, του είπε: «Προτιμώ για τρεις ώρες να πάω στην κόλαση».
Ευρέθηκε λοιπόν μέσα σε τρομερά κολαστήρια, όπου οι αμετανόητοι αμαρτωλοί υπέφεραν τα πάνδεινα, χωρίς να μπορούν να ζητήσουν από κάπου βοήθεια. Μαζί τους εβασανίζετο και ο μοναχός αυτός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή άρχισε να ζητά την θεία βοήθεια και την επίσκεψη του αγγέλου.

Έστειλε λοιπόν ο Θεός τον άγγελό του και τον ερώτησε:
-Τι έχεις Γέροντα και με φωνάζεις; Δεν εκάναμε συμφωνία να μείνεις εδώ τρεις ώρες;
-Επέρασαν τώρα τριακόσια και πλέον χρόνια με φρικτά και ανυπόφορα βασανιστήρια, είναι καιρός πλέον να με βγάλετε απ’ εδώ.

-Αδελφέ, δεν επέρασε ακόμη ούτε μισή ώρα και πως εσύ λέγεις ότι επέρασαν τριακόσια χρόνια;
-Σε παρακαλώ, είπε ο Μοναχός στον Άγγελο, πήγαινέ με καλύτερα στο κρεββάτι του πόνου τρία χρόνια, παρά να βασανίζομαι εδώ τρεις ώρες.
Πράγματι τον έφερε ο Άγγελος πάλι στον κόσμο και, αφού έμεινε ακόμη λίγο στο κρεββάτι του άρρωστος, τον ανέπαυσε στην Βασιλεία των Ουρανών.

“Ψυχωφελείς οπτασίες και διηγήσεις για την άλλη ζωή»
Ορθόδοξος Κυψέλη¨


0 Comments:

Post a Comment