Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο συζήτησαν τρεις Γάλλοι Γερουσιαστές με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίον επισκέφθηκαν στην έδρα του το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Φανάρι, δίνοντας κυρίως έμφαση στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Επισημάνθηκε ο σεβασμός που θα πρέπει να διέπει τη συμπεριφορά των κρατικών φορέων έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων και ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στα Ιδρύματα και στις δραστηριότητές τους.



Οι Γάλλοι Γερουσιαστές έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εφέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια άδικης σιωπής.

Έγινε αναφορά στην επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχου στο Παρίσι από 11 μέχρι 14 Απριλίου, όπου είναι γνωστός ο σεβασμός της Γαλλικής πολιτείας προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.



Την αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας αποτελούσαν οι γερουσιαστές Robert Del Picchia, Charles Gautier, και Bernadette Bourzai, μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκώνυποθέσεων, και η Aurore Bassy, διοικητικός υπάλληλος, συνοδευόμενοι από τον Γεν.Πρόξενο της Γαλλίας Hervé Magro.


0 Comments:

Post a Comment