H παρακάτω ιστορία είναι αληθινή και προέρχεται από περιοχή της Ουγκάντα,όπως την καταγράφει ένας Ορθόδοξος ιεραπόστολος, ο π. Ιωάννης Κιμπούκα. Σε πολλές περιοχές της Αφρικής οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι και ιερείς έχουν να πολεμήσουν με τις προλήψεις, δεισιδαιμονίες των μάγων, των παγανιστών – ανιμιστών, που συχνά συγχέονται με χριστιανικές αιρετικές αντιλήψεις εκστατικών λατρειών . Ανθρώπινα δράματα σε πολλές χώρες της Αφρικής με θύματα ορφανά ή μικρά, απροστάτευτα παιδιά… Τώρα που πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα , η Ανάσταση του Χριστού, το Άγιο Πάσχα, ας θυμηθούμε στις προσευχές μαςτην μικρή ορφανή Κατερίνα, που την έκοψε στα δύο (!!!) η ψευτοθρησκεία και η δεισιδαιμονία, και όλα τα ορφανά της Ουγκάντα και όλης της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ωκεανίας, δίνοντας κάτι από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας. Δώστε αγάπη και Ιησού Χριστό και Ορθόδοξη πίστη, Μυστηριακή ζωή σε όλα τα Έθνη. Οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές είναι εκεί για να προσφέρουν ζωή και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

Περιοδικό Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος , τεύχος 113, σελίδα 31

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντα, μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Πληροφορίες στα κατά τόπους παραρτήματα του Συλλόγου, και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΠΧΟ.Πληροφορίες ΕΔΩ :

( http://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

Διαβάστε και την συνέντευξη ενός άλλου Ουγκαντέζου Ορθόδοξου ιερέα που βοηθά περίπου 800 ορφανά, ο οποίος υπέβαλε και τρία αιτήματα σε Υπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης. Πηγή : ΑΚΤΙΝΕΣ , Χρόνος Κομοτηνής.

…Στην χώρα δεν υπάρχει ρεύμα καλύπτεται μόλις το 20%, δεν υπάρχουν δίκτυα, νερού, τηλεφώνου καλύπτεται μόνο από ιδιωτικές εταιρίες. Υποδομές υγείας και παιδείας ανύπαρκτες. Ο ίδιος φροντίζει στην ενορία του πάνω από 760 παιδιά ορφανά από γονείς λόγω του αίητζ ή του πολέμου. Η αγωνία του είναι να έχουν βιβλία να αποκτήσουν την βασική μόρφωση , να μπορέσει να δημιουργηθεί κάποια τεχνική σχολή για να είναι χρήσιμα στην κοινωνία. Καλεί όσους πολίτες μπορούν να στηρίξουν την υιοθεσία ενός παιδιού, κι εννοεί το οικονομικό κόστος ώστε να μπορεί να έχει τροφή και τα απαραίτητα προς το ζειν και την μόρφωσή του. Με 200 ευρώ το χρόνο κάτι τέτοιο είναι εφικτό…

( http://aktines.blogspot.com/2011/04/3.html )

Υ.Γ1 Από τέτοιες προλήψεις και δεισιδαιμονίες μας γλίτωσε ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία πολεμούν λυσσαλέως μερικοί Νεοέλληνες, και μάλιστα μίσθαρνα όργανα παραπολιτικών και παραθρησκευτικών σεκτών, εντός και εκτός Ελλάδος. Γι’ αυτό και πολλοί Νεοέλληνες ξοδεύουν τεράστια ποσά σε αστρολόγους, αστρολογικά περιοδικά, μέντιουμ, παραψυχολόγους και δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους, αλλά κάθε μέρα χειροτερεύουν... Κι όσο απομακρύνονται από τον Ιησού Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η Ελλάδα σβήνει, βουλιάζει ηθικά, πνευματικά, οικονομικά, πολιτικά…

Υ.Γ 2 Τελειώνοντας το άρθρο, βλέπουμε ότι και στην Ελλάδα, διάφορα Υπουργεία μεθοδεύουν “ανθρωποθυσίες” παιδιών ( μεταφορικά ), χτυπώντας τα λίγα δικαιώματα των Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, με πρωτεργάτες ( αυτή την εποχή ) το Υπουργείο Παιδείας ( υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, υφυπουργός Πανάρετος ),το Υπουργείο Περιβάλλοντος ( υπουργός Μπιρμπίλη, υφυπουργός Σηφουνάκης – για τα πρόστιμα ημιυπαιθρίων ) και το Υπουργείο Εργασίας ( υπουργός Κατσέλη Νόρα, υφυπουργός Κουτρουμάνης ), βάζοντας σε κίνδυνο δημογραφικό την Ελλάδα και την Εκκλησία.

Παρακάτω παραθέτουμε τις αντιδράσεις των 1.300.000 μελών Πολύτεκνων Οικογενειών και άλλων τόσων μελών ( και παραπάνω ) των Τρίτεκνων Οικογενειών. Επίσης, πλήττονται οι νέοι άνθρωποι, ΑΜΕΑ ( υποψήφιοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί ). Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα, προστατεύοντας την Ελληνορθόδοξη, Ρωμέικη, Πολύτεκνη Οικογένεια !

Δελτίο Τύπου ΑΣΠΕ για τις Μετεγγραφές:Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι

Εγκύκλιος ΑΣΠΕ 2/2011 προς όλες τις Πολυτ. Οργανώσεις – Μέλη της ΑΣΠΕ(Πολ.Επιδόματα, Μετεγγραφές..)


http://ierapostoli.wordpress.com/2011/04/12/uganda_ierapostoli/

0 Comments:

Post a Comment