Η εφημερίδα το ΒΗΜΑ δημοσιεύει σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 20/4/2011 άρθρο της Λαμπρινής Κουζέλη με τίτλο «Το Πάσχα του βιβλίου». Το άρθρο αναφέρεται στις εκδόσεις βιβλίων με θεματολογία σχετική με την εορτή του Πάσχα. Το τέλος του άρθρου όμως περιγράφει ένα παράδειγμα σχετικό με τη στάση αλλόθρησκων μαθητών απέναντι στο μάθημα των Θρησκευτικών. Σημειώνει η αρθρογράφος: «Η Νικολέττα Μουρκοβίτη, δασκάλα στη Β΄ δημοτικού του 64ο Δημοτικού Σχολείου στον Κεραμεικό, έχει στην τάξη της 15 παιδιά. «Το 70% είναι αλλοδαπά και πιστεύουν σε άλλες θρησκείες και δόγματα», λέει στο «Βήμα»...

«Διδάσκονται τα γεγονότα του Πάσχα κατεξοχήν στο μάθημα των θρησκευτικών. Μπορούν να μην συμμετάσχουν στο μάθημα αν δεν θέλουν, τα περισσότερα όμως ανταποκρίνονται και συμμετέχουν οικειοθελώς. Ειδικά τα μικρότερα δείχνουν μεγάλη περιέργεια για τη γιορτή του Πάσχα. Μέσα από τον στολισμό αυγών και λαμπάδων και μέσα από τα βιβλία με παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές μαθαίνουν πιο ευχάριστα τα έθιμα της κοινωνίας στην οποία ήρθαν να ζήσουν».

Η μαρτυρία της δασκάλας αυτής είναι σύμφωνη και με την εμπειρία πολλών άλλων δασκάλων και θεολόγων που στα σχολεία μας έχουμε πολλούς αλλόθρησκους μαθητές που όχι μόνο δεν ζητούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά συμμετέχουν σε αυτό ενεργά.

0 Comments:

Post a Comment