Από: ID-on't

σχόλιο ID-ont: Λίγο-λίγο αυξάνονται οι φωνές που ζητάνε η "Κάρτα του Πολίτη" να περάσει ως εμφύτευμα στο ανθρώπινο σώμα, ξεκινώντας και καλά, πρώτα από τους "κακούς". Έτσι για να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με το σενάριο της επόμενης δεκαετίας (ή μήπως της τωρινής;).

Σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από το WikiLeaks και δημοσιεύονται στο περιοδικό Der Spiegel ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας πρότεινε το 2009 στους Αμερικανούς να εμφυτεύσουν ηλεκτρονικά τσιπάκια στους κρατούμενους της φυλακής του Γκουαντάναμο προτού τους αφήσουν ελεύθερους, «όπως το κάνουν στα άλογα ή στα γεράκια», σε συνομιλία που είχε με τον σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Μπρέναν, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Το Der Spiegel επικαλείται ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2009, λίγες μέρες μετά την συνομιλία τους στο ιδιωτικό ανάκτορο του Αμπντάλα στο Ριάντ.

Ο Μπρέναν επικαλέστηκε τα νομικά εμπόδια για την εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης: «Τα άλογα δεν έχουν καλούς δικηγόρους», φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



0 Comments:

Post a Comment