• "...Πολύ φοβούμεθα μήπως, αντί να διαπαιδαγωγούνται και να γαλουχούνται οι μαθητές με τα αιώνια, υψηλά ιδανικά και αξίες του Έθνους μας, αντίθετα διαποτίζονται με θολερά νάματα, με ιδέες, αντιλήψεις και πρότυπα αλλότρια του Γένους μας που υποσκάπτουν το πατριωτικό φρόνημα και αποδυναμώνουν το αίσθημα φιλοπατρίας..."
Με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον πριν από λίγα χρόνια αποφασίστηκε να ασκηθεί μία πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία ώστε οι δυό λαοί να ξεπεράσουν τις διαφορές τους... Μέσα στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συγγραφείς ακόμη και ρασοφόροι. Ανέλαβαν την προετοιμασία του εδάφους!!!
Τη γραμμή αυτή λοιπόν των ΗΠΑ ακολουθούν κατά γράμμα ορισμένα στελέχη του τόπου αποσκοπώντας όχι να λάβουν τα εύσημα αλλά προπαντός να καλύψουν τις τυχόν ανασφάλειές τους και να λάβουν υψηλές πολιτικές και όχι μόνο θέσεις. Έτσι, είδαμε υπουργό να αλλοιώνει την ιστορία του τόπου, δημοσιογράφους να γίνονται στυλοβάτες αντεθνικών ιδεών, συγγραφείς να προκαλούν, την πολιτική εξουσία να χειροκροτεί και να επιβραβεύει και να προωθεί θέσεις ανάλογες και ιδέες, τον αποχαυνωμένο λαό να αδιαφορεί και την Εκκλησία της Ελλάδος να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα τεκταινόμενα!
Το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα η Ιερά Μονή Καρακάλλου διαπιστώνοντας τη νοσηρή αυτή κατάσταση ένοιωσε την ανάγκη να εκφράσει τη διαμαρτυρία. Η Αγιώνυμη Πολιτεία άλλωστε ουδέποτε λησμόνησε πως οφείλει εκτός από στυλοβάτης της πίστεως να είναι και θεματοφύλακας του Έθνους μας.
Δημοσιεύουμε λοιπόν την επιστολή που λάβαμε με την ελπίδα πως αυτή θα αποτελέσει τη σπίθα για να ανάψει η φλόγα της αντίστασης στις φωνές που παρεκτρέπονται και στις θέσεις που συνιστούν εθνική απειλή...
Η Επιστολή
"Εν τη Ιερά Μονή Καρακάλλου, τη 5-4-2010
Με πολύ μεγάλη έκπληξη και πόνο ψυχής διαβάσαμε τις ανθελληνικές απόψεις της κας Θάλειας Δραγώνα, Ειδικής Γραμματέως του «Ενιαίου Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων» στο Υπουργείο Παιδείας, τις οποίες υποστηρίζει στο βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας;» και δι’ αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη και αποδοκιμασία δια τις προκλητικές αυτές τοποθετήσεις.
Το Άγιον Όρος ανέκαθεν είχε σημαντική συμβολή στην παιδεία του Γένους μας και οι Αγιορείται μοναχοί πάντοτε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα θέματα της παιδείας. Δι’ αυτό προβληματιζόμεθα πως είναι δυνατόν να διευθύνη τον καίριο αυτό τομέα της παιδείας ένα πρόσωπο εμφορούμενο από ανθελληνικές ιδέες, το οποίο αμφισβητεί την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτισμική μας κληρονομιά; Διατί εις την νευραλγική αυτή θέση, στην καρδιά της διαμορφώσεως της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος, ετοποθετήθη ένα άτομο με αντεθνικές αντιλήψεις, τις οποίες προβάλλει και υποστηρίζει τόσο απροκάλυπτα και ανερυθριάστως;
Πολύ φοβούμεθα μήπως, αντί να διαπαιδαγωγούνται και να γαλουχούνται οι μαθητές με τα αιώνια, υψηλά ιδανικά και αξίες του Έθνους μας, αντίθετα διαποτίζονται με θολερά νάματα, με ιδέες, αντιλήψεις και πρότυπα αλλότρια του Γένους μας που υποσκάπτουν το πατριωτικό φρόνημα και αποδυναμώνουν το αίσθημα φιλοπατρίας.
Συμμεριζόμενοι την εύλογη ανησυχία κάθε Έλληνος πολίτου, καλούμε τους ιθύνοντες της πολιτείας, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, να επιληφθούν του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα και να το διευθετήσουν δια το καλόν της παιδείας της ενδόξου πατρίδος μας.
Εκ της Ιεράς Μονής Καρακάλλου"




http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_9952.html

0 Comments:

Post a Comment