Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν παιδόφιλοι, γεγονός που κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου.
Μέσα από τεχνολογίες του τύπου "βρες ένα φίλο" σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.
Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.
Ταυτόχρονα, με την ίδια τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες που παρουσιάζουν αναλυτικά τους ενδεχόμενους στόχους τους.
Γι αυτό το διαδικτυακό Κέντρο εκμετάλλευσης παιδιών και διαδικτυακής προστασίας προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του διαδικτύου.
Πρέπει να ενεργοποιούν τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου και να αποσύρουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν ή εμπιστεύονται από τις επαφές τους, για να αποφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο εντοπισμού.
Εντοπισμός μέσω smartphones
Μαζί με την πρόοδο της τεχνολογίας, λοιπόν, αυξάνονται και οι παγίδες που στήνουν οι παιδόφιλοι στα νεαρά θύματά τους. Έτσι, ακόμα μία νέα τεχνική τους θέλει να στέλνουν στα μικρά παιδιά smartphones, τα οποία έχουν ήδη ενεργοποιημένα παγκόσμια προγράμματα εντοπισμού.
"Αδύναμοι νέοι έχουν γίνει στόχοι των παιδόφιλων, οι οποίοι τους πριμοδοτούν με μία συσκευή τηλεφώνου. Η τεχνολογία τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ως συσκευή εντοπισμού", αναφέρει εκπρόσωπος του διαδικτυακού κέντρου.

www.hamomilaki.gr

0 Comments:

Post a Comment