Λος Αντζελες

Απογοήτευση, αλλά και οργή σκόρπισε στους οπαδούς ενός 89χρονου ευαγγελιστή η διάψευση της προφητείας του ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στις 21 Μαΐου.

Οι οπαδοί του Κινήματος του Χάρολντ Κάμπινγκ είχαν δαπανήσει χιλιάδες δολάρια παγκοσμίως για να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Ένας συνταξιούχος από τη Νέα Υόρκη ξόδεψε 140 χιλιάδες δολάρια από τις αποταμιεύσεις.

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι όσοι ταξίδεψαν στην Καλιφόρνια για να ζήσουν το... τέλος.

Όλα θα ξεκινούσαν με έναν σεισμό και την επανεμφάνιση του Χριστού. Μάλιστα έως τα τέλη Οκτωβρίου θα πέθαιναν οι μη πιστοί. Αυτά τουλάχιστον προέβλεπε ο Κάμπινγκ.

«Ήλπιζα να συμβεί γιατί πιστεύω ότι στον παράδεισο θα είναι καλύτερα από εδώ» δήλωσε ένας από τους πιστούς του 89χρονου, σύμφωνα με το BBC.

Η Washington Post, αναφέρει ότι οι τηλεφωνικές γραμμές για την πρόληψη αυτοκτονιών βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να συνδράμουν όσους πιστούς πέσουν σε κατάθλιψη έπειτα και από τη μη εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Οι Times της Νέας Υόρκης γράφουν ότι μια χριστιανική οργάνωση στην Καλιφόρνια πραγματοποίησε λειτουργία καλώντας τους απογοητευμένους πιστούς να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να τους απαλύνουν τον πόνο.

Υπήρξαν και διαφορετικού τύπου αντιδράσεις. Σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις, προκειμένου να διακωμωδήσουν την... «Αποκάλυψη».

Όσο για τον ίδιο τον Κάμπινγκ, έχει γίνει άφαντος. Σημειώνεται ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε προβλέψει και πάλι το τέλος του κόσμου το 1994 και τότε είχε δικαιολογηθεί ότι η αποτυχία του οφειλόταν σε μαθηματικό λάθος.

Πηγή: In.gr

Σχετικές αναρτήσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

0 Comments:

Post a Comment