Αμερικανή Πολύτεκνη Οικογένεια «νεοφώτιστη»-Ορθόδοξη.


Και εδώ οι Πολύτεκνοι γονείς Νικόλαος και Τζουλιάνα Sautter· ήσαν Προτεστάντες, «άλλ' αισθανόμασταν ένα κενό ότι κάτι μας έλειπε», όπως γράφει ή μητέρα. «Μάθαμε για την Ορθοδοξία στο τέλος του 2008 και από τον Αύγουστο του 2009 γίναμε Κατηχούμενοι και βαπτισθήκαμε οικογενειακώς στις 9 Ιανουαρίου 2010. Ζούμε στην Washington και για τα 7 παιδιά μας, που γεννήθηκαν από 1993-2008, εφαρμόζουμε το HOMESCHOOL».
Τόσο ο Ιερεύς της Ενορίας τους, του Τιμίου Σταυρού, ο π. Ιωσήφ Copeland αριστερά, όσο και ή Ανάδοχος των θηλέων Μαρία, αριστερά επίσης, αλλά και ο Ανάδοχος των αρρένων και Διάκονος π. Ναθαναήλ, δεξιά, ήσαν και αυτοί Προτεστάντες και ασπάσθηκαν την Ορθοδοξία.
Είναι σημαντικό ότι όλοι τους ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ, όπως ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες, τόσο για τους μεταστραφέντας στην Ορθοδοξία πρώην αιρετικούς Ρωμαιοκαθολικούς, όσο και τους αιρετικούς επίσης Προτεστάντες. και δεν γίνεται σ' αυτούς μόνο Χρίσμα, επειδή το «βάπτισμα» τους είναι ανυπόστατο και άκυρο και δεν τους απαλλάσσει από το «προπατορικό αμάρτημα», πού μόνο το Ορθόδοξο Βάπτισμα απαλλάσσει τον άνθρωπο και Όχι το Άγιο Χρίσμα. Αυτό, ως ιδιαίτερο Μυστήριο, μεταδίδει τα Χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. και αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν και να τα εφαρμόζουν πιστά οι Ορθόδοξοι,






Όσο για τη φωτογραφία , είναι της 1ης κόρης Χριστίνας και του Ιωάννη Hall και τραβήχτηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21η Φεβρουαρίου 2010) στην-Ελληνορθόδοξη Ί. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, στο Dunlap της Καλιφόρνιας. Είναι ένα από τα 38 Μοναστήρια, που ίδρυσε στη Β. Αμερική ο Αγιορείτης Ιερομόναχος και Προηγούμενος Γέροντας Έφραίμ Φιλοθεΐτης. Γράφει σχετικά ή κα Χριστίνα:
«Με το άπειρο έλεος του Θεού, αρχίσαμε να ζούμε πνευματικά το 2000 και εκκλησιαζόμαστε στο Μοναστήρι, που είναι κοντά στην κατοικία και το αγρόκτημα μας. Δοξάζουμε το Θεό, που έφερε το Γέροντα Έφραίμ στη χώρα μας και με' τα Μοναστήρια του άλλαξε τη ζωή μας...».
Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα παιδιά, και των τριών οικογενειών, δεν φοιτούν σε δημόσια σχολεία, αλλά σε HOMESCHOOL (κατ` οίκον σχολείο), που επιτρέπεται από σχετικό νόμο. και αυτό συνηθίζεται από πολλές παραδοσιακές οικογένειες στην Αμερική και τον Καναδά, επειδή στα δημόσια σχολεία υπάρχει μεγάλη έκκοσμίκευση και παραβατικότητα!...






Φυσικά, είναι μια... Αμερικανή Ορθόδοξη και Πολύτεκνη Οικογένεια, μάλιστα Ιερατική, με τα 4 παιδιά της, γεννημένα από 1972-1979, μαζί με τους γαμβρούς και τα εγγόνια. Γονείς (2), παιδιά (4), γαμβροί (3) και εγγόνια (15) κάνουν το... ωραίο σύνολο 24 ψυχών, προς το παρόν.

Ό ήδη συνταξιούχος Ιερεύς π. Dom Berge—ή Πρεσβυτέρα ονομάζεται Μάρθα— εφημέρευε σε Ενορία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας στο TENNESSEE που υπάγεται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Β. Αμερικής, αφότου μεταστράφηκαν οικογενειακώς στην Ορθοδοξία από τον αιρετικό Προτεσταντισμό μετά το 1980.

Ή 1η κόρη-Χριστίνα, αριστερά των γονέων, και ή 2η- Shannon δεξιά-άκρη, διαμένουν στην Καλιφόρνια, ενώ ή 3η-Θέκλα, δεξιά των γονέων, διαμένει στην Αλάσκα. Την οικογενειακή αύτη φωτογραφία έβγαλαν μετά το Πάσχα του 2007, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μετά το 1999.


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html

0 Comments:

Post a Comment