Έχουν ήδη περάσει δεκαετίες, από τότε πού άρχισε να αποκαλύπτεται, η ύπαρξη κρυφών, υποσυνείδητων μηνυμάτων σε τραγούδια, έντυπα, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Σε προϊόντα δηλαδή μαζικής κατανάλωσης. Το περιεχόμενο αυτών των κρυφών μηνυμάτων τα οποία στοχεύουν στο υποσυνείδητο, είναι κατά κανόνα σκοτεινής φύσεως και έχουν την ιδιότητα να μην γίνονται αντιληπτά, την στιγμή που δρουν.

Από το τραγούδι της Μαρινέλλας "κι ύστερα κι ύστερα"
Στην κανονική φορά ακούγονται οι στίχοι"Κι ύστερα κι ύστερα μα δεν υπάρχει ύστερα κλείσαν ξανά τα σίδερα κι όλα τελειώνουν σήμερα".


ακούγοντας το κομμάτι σε αντίστροφη φοράΑκούμε την φράση "Σατανάς μαζί".

Στη δημοφιλή σειρά Fame story 3 την Κυριακή 27/02/2005 στην ζωντανή μετάδοση ο πολύ γνωστός καλεσμένος μουσικοσυνθέτης Τάκης Μουσαφίρης μεταξύ άλλων είπε και την εξής φράση"Αν θέλουν βεβαια να γίνουν τραγουδιστές, αν το παν΄ αλλου κάποιοι και θέλουν να βγούν από μια τούρτα παράδειγμα, αυτό είναι άλλο πράγμα"

ακούγοντας την φράση σε αντίστροφη φορά διαπιστώνουμε ότι ακούγεται το εξής συγκλονιστικό


"Ακούν ανάποδα, έτσι μ΄ ακούν και μένα εδώ μέσα"Γεγονός το οποιο αφήνει πολλά ερωτηματικά στο κατά πόσο ΌΛΟΙ μας μιλώντας πέφτουμε θύματα του ιδιου μας του εαυτού
Υποσυνείδητα μηνύματα και σε διαφημίσειςΑλλά και σε παιδικές σειρές


ΠΗΓΗ : http://minimata.50webs.com/

0 Comments:

Post a Comment