ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

Πριν 2 εβδομάδες,Σάββατο πήγαμε να λειτουργηθούμε στην Ι.Μ.Π.Τ.,εκεί μας αφηγήθηκαν το πρόσφατο θαύμα του Γέροντος Πορφυρίου.

Επισκεφθήκαν την Κύπρο και κάποια γνωστή,τους είδε,από μακριά στο αεροδρόμιο. Τους τηλεφώνησε για να τους παρακαλέσει να επισκεφτούν μία οικογένεια με πρόβλημα υγείας.
Όντως πήγαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης,ήρθε αναπάντεχα κάποια γνωστή της οικογενείας,που είχε πολύ καιρό να δει την οικογένεια,λέγοντας τους ότι της γεννήθηκε ανεξήγητη επιθυμία να τους κάνει επίσκεψη.
Ρωτώντας,η επισκέπτρια,την Αδελφή από πού είναι,τους αφηγήθηκε τι τους συνέβη πρόσφατα.
Εχε μία κόρη,η οποία γέννησε ένα παιδάκι με πρόβλημα μεγάλο υγείας,δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και μη ιάσιμο.Το πήγαν στην Γερμανία σε ειδικό ιατρικό κέντρο αλλά δεν είδαν κάποια βελτίωση και επιστρέψαν.Το παιδάκι μεγάλωνε έτσι και μία ημέρα ξαπλωμένο όπως ήταν,έπαιζε με το τηλέφωνο του σπιτιού,πατώντας κουμπιά και το ακούσαν να μιλά με κάποιον στο τηλέφωνο.Πάει η γιαγιά του παίρνει το τηλέφωνο και ρωτά ποιός είναι….η απάντηση από την άλλη άκρη…Είμαι ο Γέροντας Πορφύριος,με ζητήσατε,με θέλετε για κάτι……..Η γιαγιά του παιδιού,λέει όχι το παιδί λάθος έκανε και το έκλεισε.Έρχεται και η μητέρα του παιδιού, από την κουζίνα ρωτώντας ποιός είναι…της λέει κάποιος μοναχός Πορφύριος και ρώτησε αν τον θέλουν…Λέγει στην μητέρα της….γιατί δεν του είπες το πρόβλημα μας;;;(μάνα και κόρη δεν γνώριζαν για τον Γέροντα Πόρφύριο),έτσι παίρνει το τηλέφωνο και κάνει επανάκληση του τελευταίου αριθμού.Το σηκώνει και ακούει… Είμαι ο Γέροντας Πορφύριος με θέλετε κάτι…….και μάνα άρχισε να λέει το πρόβλημα του παιδιού τους,παρακαλώντας για προσευχή.Ο Γέροντας την παρηγορεί και της λέει πηγαίνετε Γερμανία και μην φοβοθούν.Όντως ήταν να πάνε Γερμανία,αλλά το σκεφτόταν αφού δεν υπήρχε περίπτωση θεραπείας,και ήταν απογοητευμένοι.Κλείνουν το τηλέφωνο και μπαίνει μία γειτόνισσα,τους βλέπει αναστατωμένους,θέλησε να μάθει τι έγινε.
Της αφηγούνται τι έγινε και αν ξέρει κάποιον καλόγερο Πορφύριο….η γειτόνισσα ήξερε τον Γέροντα και τους λέει…. δεν ξανατηλεφωνούμε για να δούμε ποιος είναι και που είναι;;;…Παίρνουν ξανά το νούμερο…ΚΑΙ…έλεγε ανύπαρκτος αριθμός…δεν υπήρχε τέτοιος αριθμός…Πήγαν στην Γερμανία…τους ζητήσαν να κάνουν κάποιες άλλες εξατάσεις…ακολούθησαν διαφορετική θεραπεία…ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ το παιδί ΠΕΡΠΑΤΑ….
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ….ονόματα δεν μας είπαν…εξάλλου ποιος ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ;;;;

0 Comments:

Post a Comment