Πάνω από δέκα χιλιάδες αρνήθηκαν να παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα (Κάρτα του Πολίτη) στη Μόσχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Ρωσικό Πρακτορείο "Ίντερφαξ" ανέφερε, ότι καθημερινά ο αριθμός των Μοσχοβίτων που αρνούνται την ηλεκτρονική κάρτα ολοένα και αυξάνεται.

Να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι της Μόσχας κάνουν λόγο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων χωρίς την έγκριση τους, και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, αναφέρουν, ότι δεν μπορούν να δεχθούν ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα το οποίο θα περιέχει πληροφορίες για την υγεία, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία, την κοινωνική ασφάλιση και άλλα.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πλατόνοφ μέλος της Δούμας της Μόσχας, δήλωσε ότι "ηλεκτρονική κάρτα δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών".

Σύμφωνα με τον Πλατόνοφ, σε όλο τον κόσμο γίνεται η εισαγωγή των καρτών αυτών, οι οποίες θα διευκολύνουν τους πολίτες σε διάφορες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νόμος "Περί της καθολικής ηλεκτρονικής κάρτας", εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Δούμας της Μόσχας στις 9 Μαρτίου 2011.


πηγή

ΡΟΜΦΑΙΑ


http://1myblog.pblogs.gr/2011/03/oi-moshobites-arnhthhkan-na-paralaboyn-thn-karta-toy-polith.html

0 Comments:

Post a Comment