Ο Πολωνός σκηνοθέτης Krzysztof Zanussi πιστεύει ότι ο Χριστιανισμός είναι το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού.

"Μου φαίνεται ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς χάρη στο χριστιανισμό βιώνουμε μια άνοδο του πολιτισμού και της κουλτούρας. Τα τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης ανθρωπότητας είναι από πολλές απόψεις ένα προϊόν του χριστιανικού πολιτισμού», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα NG-Religii.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απελευθέρωση ενός ατόμου που προσφέρεται στον χριστιανισμό», όπου ένα άτομο είναι παιδί του Θεού, δίνει θάρρος και πολλές νέες καινοτομίες."

"Δίνει κουράγιο στη μεμονωμένη σκέψη. Έτσι, πιστεύω ότι το μέλλον είναι στο χριστιανισμό», Zanussi, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, είπε.

Εξομολογήθηκε ότι δείχνει μεγάλη προθυμία για την ρωσική Ορθοδοξία.

«Ενδιαφέρομαι για την ιστορία της Ευρώπης που προήλθε από τη βυζαντινή παράδοση. Μου φαίνεται ότι ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται την Ορθοδοξία: είναι μία σημαντική προσθήκη στις κοσμοθεωρίες. Η Δυτική Ευρώπη έχει απομονωθεί και χωρίς τους Ανατολικούς της "πνεύμονες" δεν θα είναι σε θέση να αναπνεύσει πλήρως, ελεύθερα και εύκολα", είναι πεπεισμένος ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ορθοδοξία τον βοηθά να κατανοήσει τέτοια πράγματα στα Ευαγγέλια, «που δεν εκφράζονται τόσο δυνατά στον καθολικισμό».

«Η βάση της αγιότητας, η προσκύνηση των αγίων αναπτύσσεται πολύ στην Ορθοδοξία, την Ελληνική και την Ρωσική. Εμείς, οι Καθολικοί, έχουμε επίσης μία βάση στην αγιότητα και τον χριστιανικό μυστικισμό στη Δυτική Ευρώπη, αλλά στην Ορθοδοξία είναι πιο έντονη. Είναι ενδιαφέρον να μένα», δήλωσε ο Zanussi.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Interfax (Το είδα ΕΔΩ)


http://redskywarning.blogspot.com/2011/03/blog-post_04.html

0 Comments:

Post a Comment