Ενώ πολλοί συμπατριώτες μας δεν εκτιμούν την κληρονομιά της Ορθοδοξίας που τους περιβάλλει από παιδιά, και αμελούν τη σωτηρία τους, άνθρωποι από κάθε μήκος και πλάτος της γης, σπεύδουν να "βιάσουν" τη Βασιλεία των Ουρανών, και να καθίσουν σε θρόνους που ετοιμάσθηκαν για άλλους, αλλά που στην ανοησία τους, τους πούλησαν για ένα πιάτο φακή, για πράγματα αυτού του φθαρτού και προσωρινού κόσμου, φτωχά και τετριμμένα, και ανάξια λόγου. Πράγματα που θα τελειώσουν σε έναν τάφο. Όμως αντίθετα, οι χωρικοί αυτοί της Ινδονησία, κατά τον λόγο του Κυρίου "πουλούν όλα όσα έχουν", για να αγοράσουν τον ΕΝΑ, τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολύτιμο Μαργαρίτη, της Αιώνιας Ζωής και Βασιλείας.

Οι κάτοικοι του χωριού Bawolato, στο νησί Nias στην Ινδονησία εζήτησαν να κατηχηθούν και να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Για το σκοπό αυτό τους επισκέφθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής στην Ινδονησία Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρυσόστομος Manalu.

Οι κάτοικοι του χωριού τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι υπεύθυνοι της Κοινότητος παρέδωσαν στον π. Χρυσόστομο κατάλογο με τα ονόματα όλων των κατοίκων του χωριού ώστε να ενταχθούν στην τάξη των Κατηχουμένων.

Επίσης παρεχώρησαν και οικόπεδο για την ανοικοδόμηση Ορθοδόξου Ιερού Ναού.

Ας προσευχόμαστε, ο Κύριος να τους αξιώσει σύντομα δια του Αγίου Βαπτίσματος να εισέλθουν στην Αγία Του Εκκλησία.
Στο νησί Nias η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ λειτουργεί και Δημοτικό Σχολείο.


http://agioritis.pblogs.gr/2011/03/oi-katoikoi-hwrioy-sto-nhsi-nias-zhthsan-na-baptisthoyn-orthodox.html

0 Comments:

Post a Comment