Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


1.Η τηλεόραση είναι συναίνεση. Πετάξτε την τηλεόραση στα σκουπίδια και την άλλη μέρα τα πράγματα θα ΄ναι διαφορετικά. Η τηλεόραση είναι συναίνεση. Μη συναινείτε.

2.Με τη δική σας συναίνεση η τηλεόραση σας δίνει αυτό που θέλετε, να μισοκοιμάστε. Ο ύπνος είναι αδιαφορία. Μην αδιαφορείτε. Ο εχθρός του ανθρώπου δεν αδιαφορεί. Την ώρα που εσείς μισο-κοιμάστε ο εχθρός του ανθρώπου ετοιμάζει καινούρια επιθετικά σχέδια.

3.Παραδομένοι στο μισο-ύπνο έχετε ήδη αποδεχθεί το χειρότερο, τον πνευματικό θάνατο της κοινωνίας. Μήπως βγαίνετε απ΄ τον ύπνο σας για να ψάξετε να βρείτε πού κάνατε λάθος; Η τηλεόραση δεν θα σας επιτρέψει να δείτε ποτέ τον εαυτό σας, μήπως μετανοήσετε και την πετάξετε στα σκουπίδια.

4. Θα μου πείτε, εσύ πέταξες την τηλεόραση στα σκουπίδια; Όχι. Έκανα κάτι πιο απλό. Κάθε φορά της λέω, «Όχι, ευχαριστώ. Να λείπει το βύσσινο.»

5. Τα έχετε δει όλα. Ακόμα και το ένα εκατομμυριοστό από αυτά που είδατε είναι αρκετό να καταστρέψει για πάντα την επαφή σας με τον εαυτό σας, με τους άλλους και με το Θεό.

6. Η τηλεόραση είναι ο ίδιος ο εχθρός. Όχι γιατί τα προγράμματά της είναι κακής ποιότητας ή γιατί είναι το πιο δυνατό μέσο προπαγάνδας. Όχι. Είναι εχθρός σαν διαδικασία. Δεν πολεμάει το πνεύμα του ανθρώπου, Μακάρι να το πολεμούσε. Θα γινόταν η αιτία να αναδειχθούν άξιοι πολεμιστές να την πολεμήσουν. Δεν πολεμάει το πνεύμα, το υποκαθιστά.

7. Ως τηλεθεατής , ακόμα κι όταν διαφωνείς μαζί της έχεις δεχθεί εκ των προτέρων οτιδήποτε είναι καταστροφικό για σένα τον ίδιο, για την οικογένειά σου, για τον τόπο σου, για την πίστη σου, για την Ελληνική γλώσσα.

8. Πέταξε στα σκουπίδια την τηλεόραση.

9.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ηττηθεί ο εχθρός του ανθρώπου. Ο καλύτερος, ο ασφαλέστερος, ο πιο σίγουρος είναι να τον αφήσεις να καταπέσει από μόνος του. Ένας εκκλησιαστικός ύμνος μιλώντας για τον εχθρό του ανθρώπου λέει, ότι όταν γίνεται δυνατός ηττάται. Να μη συμμετέχεις σε ό,τι είναι συναίνεση. Γι΄ αυτό να πετάξεις την τηλεόραση στα σκουπίδια.


http://moschoblog.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html


http://proslalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_8546.html

0 Comments:

Post a Comment