Πληροφορία περί του αυτόχειρος και άλλων επικειμένων συμφορών

Πολλές φορές ό Θεός μιλούσε μυστικά στην καθαρή καρδιά του Γέροντος Θεοφύλακτου και τον πληροφορούσε για τα μέλλοντα.

Ή ανεψιά του κ. Αναστασία Ραχανιώτη με πολύ ευλάβεια μας ομιλεί για τον παππού: «Όταν ήμουν επτά χρονών ό πατέρας μου Ανδρέας (αδελφός του Γέροντος), μας διάβαζε τις επιστολές του παππού για να ωφεληθούμε. Να προσεύχεσθε, μας έγραφε, διότι έρχονται δύσκολες ημέρες, Θα γίνει πόλεμος και θα χυθεί πολύ αίμα. Ό ένας αδελφός σκοτώνει τον άλλον. Τον κανδήλι τής Παναγίας μας τής Πορταϊτίσσης κινείται πολλές ημέρες»

Πληροφορία περί τον αυτόχειρος..

Πράγματι ήταν τον 1940 πού άρχισε ό ανταρτοπόλεμος. Στο Φεναιό υπάρχει ακόμη ή τρύπα πού οι αντάρτες έριχναν μέσα ζωντανούς και αποθαμένους και άκουγες από μακριά τα βογγητά και τα κλάματα!

Ενθυμούμαι ακόμη και τον έξης περιστατικό : Μια οικογένεια από τα Τρίκαλα Κορινθίας επέμεναν πολύ να φιλοξενήσουν τον παππού στο σπίτι τους για ευλογία. Πήγε λοιπόν με την πρόθεση να παραμείνει εκεί τρία βράδια. Την πρώτη βραδιά όταν αποσύρθηκε στο δωμάτιο πού τον φιλοξενούσαν, για να προσευχηθή έβλεπε στο ταβάνι να τριγυρνά ένας σατανάς! Έκανε θερμή προσευχή όλη την νύκτα και τον πρωί έφυγε για τον Ξυλόκαστρο. Πήγε στον αδελφό του τον Ευριπίδη. Τού είπε πολύ στενοχωρημένος: Αδελφέ, μεγάλο κακό θα γίνει στο σπίτι αυτό! Πράγματι μετά δύο ημέρες αυτοκτόνησε ό σπιτονοικοκύρης! Κρεμάστηκε στο ταβάνι πού ό παππούς έβλεπε τον σατανά»!!!

Ο Άγιος άνθρωπος διατηρεί με την προσευχή του την καθαρότητα τού νου του και δέχεται, θείες αποκαλύψεις και γνωρίζει τα μυστήρια του Θεού.

Ό Άγιος Μακάριος μας αναφέρει: «Οι έχοντες εν αυτώ τω νω τον φωτισμόν του Χριστού είναι ικανοί να διακρίνουν την λεπτότατη δράσι τού Θεού και τού σατανά στην ψυχή τού ανθρώπου, να κατανοήσουν την λεπτότητα της πονηρίας, την λεπτότητα της κακίας» (όμιλ. ΙΕ περί υπομονής και διακρίσεως).

ΒΙΒΛΙΟΓ. Ο ΓΕΡΩΝ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ Ο ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗΣ.


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2011/02/e.html

0 Comments:

Post a Comment